Light Run.png

Light Run lyser upp

12 kilometers utmanande och kuperad löpning, blandat med ljus- och ljudupplevelser i Slottsskogen och Majorna – lördagen den 6 november är det äntligen dags för Light Run. 


– Det kommer att bli en häftig upplevelse för alla deltagare, säger projektledaren Madelene Gimlegård.

Efter att varken Göteborgsvarvet eller övriga lopp under höstveckan 2021 kunde genomföras som planerat på grund av pandemin meddelade Göteborgs Friidrottsförbund för två veckor sedan att ett nytt lopp kommer att arrangeras den 6 november. 

Nu står det klart att det kommer att heta Light Run, ha start och mål på Slottsskogsvallen och ha en kuperad och utmanande bana genom Slottsskogen och Majorna som bjuder på såväl mystik som härlig höststämning. 

– Det känns fantastiskt att äntligen få arrangera ett lopp igen, välkomna tillbaka våra löpare och på nytt ge dem möjligheten att få uppleva de härliga känslorna av nervositet, eufori och gemenskap. Tillsammans med våra partners kommer vi kunna bjuda löparna på ett lopp som bokstavligt talat lyser upp i höstmörkret, säger Madelene Gimlegård som är projektledare för Light Run. 

En bombastisk start på klassiska Slottsskogsvallen klockan 18.00 utlovas – och sedan kommer löparna att ta sig fram längs banan som är fylld av vackra ljusshower, stämningsfull musik och andra uppträdanden.

Löpare som var anmälda till Göteborgsvarvet, Göteborgsvarvet Marathon, Trailvarvet eller Stafettvarvet 2021 får möjlighet att flytta sin anmälan till Light Run. De som inte gör ett aktivt val att flytta sin startplats kommer automatiskt att få sina startplatser flyttade till motsvarande lopp nästa år (2023 för Göteborgsvarvet Marathon). För övriga öppnar anmälan till Light Run i mitten av oktober (mer information kommer). 

– Vi har saknat våra löpare och de allra flesta av våra löpare har saknat våra lopp. Det här loppet är en hyllning till alla som missat lopp under pandemin och inte vill vänta ända till i vår igen. Vi har bubblat av kreativitet och glädje att äntligen få arrangera ett lopp igen och det kommer att bli en häftig upplevelse för alla deltagare, säger Gimlegård.