La Tour.jpg

Nu öppnar La Tour

Pontus Frithiofs nya restaurang La Tour välkomnar idag de första gästerna till sitt exklusiva och passionerade power dining-koncept. Här avnjuts en säsongsbaserad meny med kompletterande dryck som håller yppersta klass. Restaurangen, belägen överst i ett av Stockholms mest kända landmärken, utvecklar sig likt Pandoras ask med varierade upplevelser och karaktär, där varje rum har tillgång till den milsvida utsikten över Riddarfjärden och Stockholm.

Chambre séparée Attilio Besso. Foto: Anja Callius.

La Tour är den första fine dining-restaurangen som krögaren och entreprenören Pontus Frithiof, tillsammans med kompanjonen Mario E. Moroni, öppnar sedan 2007 då populära Pontus in the Green House stängdes. Restaurangen bjuder på oförglömliga gastronomiska upplevelser i en lyxig internationell ombonad miljö där det organiska välvda möter det brutalistiska och funktionella, inspirerat av 60-talet och skyskrapans arkitekt Paul Hedqvist.

– Resan mot målet har varit helt fantastiskt, och att få se hur våra drömmar och visioner förkroppsligats i en unik och magisk restaurang är oslagbart. La Tour är summan av våra erfarenheter och kärlek till matlagning i absolut världsklass. Jag är helt säker på att gästerna kommer bli överväldigade av maten, drycken, servicen och miljön. Vi har lyckats skapa en upplevelse som inte finns att hitta någon annanstans, säger Pontus Frithiof. 

Matkonceptet är klassiskt, modernt och elegant med de bästa och finaste råvarorna. Inspirationen är hämtad från europeiska kök och i synnerhet det franska. På menyn, som innehåller en innovativ vegansk del, återfinns allt från tartar på Wagyubiff till ankleverterrin med brioche och rödlöksconfit, hel gratinerad vildfångad blå hummer med toppmurklor och spenat, svensk hängmörad entrecôte på ben med kvällens tillbehör samt vegansk chokladmousse av Valrhona Tulakalumchoklad och svenska sensommarbär. La Tour är någonting alldeles extra och särskiljer sig från andra i segmentet genom sin servering av en à la carte-meny med variation, dynamik och karaktär i smakupplevelserna - detta tillsammans med speciellt utvalda viner som handplockats av Mario E. Moroni, delägare och chefssommelier. Robert-Jan Rijns, med erfarenhet från några av Sveriges bästa restauranger, är restaurangchef och kökschef är Michael Spiridon med erfarenhet av både klassisk och vegansk matlagning.

Från och med september erbjuder La Tour på fredagar och lördagar även sin egen tolkning av en modern och lyxig afternoon tea. En mindre avsmakningsmeny avnjuts tillsammans med utsökta tesorter och ett rikligt urval av Champagne samt Tokaij- och Sauternesviner.