Hämta kraft på

Arken Hotel & Art Garden Spa

Om det finns önskemål att förhöja det goda i livet och en strävan efter att må riktigt bra är Arken Hotel & Art Garden Spa ett alldeles utmärkt val. Här är det lätt att fylla på med den så viktiga livsglädjen och man får garanterat ut väldigt mycket av sitt besök.

Arken_Hotel_Art_Garden_Spa_pressbilder_varma_ka_____llor-0126-1.jpg

Hotellet bjuder på närhet till både hav och stad vilket möjliggör att resan kommer att innehålla det bästa av allt.

Kombinationen mellan välbefinnande, njutning och träning är lätt att få till här eftersom det finns ett flertal aktiviteter att välja mellan. Spa, gym och yoga är alla exempel på hur man kan ge sig själv chansen att må riktigt bra. I kombination med god mat och vacker natur blir det närmast oslagbart.

 

Hotellet är ett inbjudande spa-hotell där man låter naturen bli medelpunkten. Vackra vyer med mäktig utsikt över den levande Älvsborgshamnen och det öppna havet och ett fantastiskt och prisbelönt spa gör det lätt att trivas och vistelsen kombineras enkelt med ett besök i centrala Göteborg om viljan för det finns. Men det går också bra att njuta av sin visit utan storstadspuls för på Arken Hotel & Art Garden Spa är utbudet stort och förutom upplevelsen som spaet erbjuder finns bland annat cykeluthyrning, närhet till golfbana, yoga och meditationspass och ett konstgalleri. I galleriet är det ofta nya spännande utställningar. 

Att betrakta konst är även det harmoniskt om man låter känslorna vara fria. Eller som Anna Riis, som bland annat är ansvarig för konstgalleriet på Arken Hotel & Art Garden Spa, uttrycker det:

 

"Konst erbjuder en motvikt till dagens högteknologiska samhälle, där vi individer alltid förväntas vara online",

När det gäller det väldigt rymliga spa-området kan du njuta av bad i varma källor, vitaliserande vattenmassage, bastubad och vilsamma rum såväl inomhus som utomhus. Naturen, årstiderna och de fem elementen, Trä, Eld, Jord, Metall och Vatten, influerar för att ge balans och harmoni. Just harmoni får man en dos av redan i receptionen så man möts av diskret fågelsång och en inredning i varma jordfärger, rikligt med gröna växter och porlande vatten. Väldigt snyggt och direkt tillskansas kropp och knopp välbehövlig ro och man känner ett lugn nästan direkt

Men nu var det ju spaet det handlade om och inte receptionen, även om den är väl värd att skriva om, och här är det mobilfritt och det råder stillhet och harmoni. Som tidigare nämnts är det naturen som får råda i spaet och då är det ju naturligtvis årstider som till stor del styr. Det finns ett flertal rum för avkoppling och vila har därför fått namn efter just årstiderna och här finns möjlighet att själv känna efter vilken som passar en bäst just för dagen.

Arken_Hotel_Art_Garden_Spa_pressbilder_fasad_spa-0507-1.jpg
arken_orange.jpg

I den varma källan, med utsikt över skärgården finns det en kall källa mitt i det varma. Bastar man finns det även en isbastu. I bubbelpoolen får man massage av jetstrålar och på en uppvärmd stenbänk kan man slå er ner för ett välgörande fotbad i lugn. Som ni förstår finns det ett tänk runt kontrasterna.

Under sommaren är spa-avdelningen öppen för barn vilken är ett extra plus såklart för er som åker med yngre medresenärer.

 

Något som många av hotellets gäster uppskattar är den matvision som restaurangen har och som präglas av ett stort miljötänk. Här använder man sig av naturliga råvaror från väl utvalda producenter i regionen. Målet är att använda det bästa som årstiden har att erbjuda och den finns en strävan att servera grönlistad fisk, kravmärkt kött och närodlade grönsaker.

 

Alla som besöker Arken Hotel & Art Garden Spa för en välgörande och stärkande vistelse uppmanar vi att lägga extra tid i spa-avdelningen. Kolla gärna in hemsidan en tid innan besöket för att se vad som finns på programmet. Tidigare har det bland annat erbjudits en unik tystnadsretreat som lockat många besökare och som man var tvungen att boka tidigt för att få plats på. Det kan också handla om en yogahelg eller liknande som gör gott.             

 

Det är lätt att trivas här med omgivningen, maten, personalen och rummen. En vistelse på Arken Hotel & Art Garden Spa blir oftast oförglömlig och en möjlighet att återfå förlorad kraft.