Jill Johnson.jpg

En galakväll för musiken

Den levande musiken börjar komma tillbaka på stadens scener efter många, långa och tysta månader. 30 september spelar Göteborgs Symfoniker i Konserthuset tillsammans med de speciellt inbjudna artisterna Jill Johnson, Linnea Henriksson, Daniel Lemma, Amanda Werne, och Mimi Bay.

Jill Johnson. Fotograf Rickard L Eriksson.

- Samarbete under en pandemi betyder allt. Jag är så glad för att vara en del av musikaliska möten just nu, och det har väl sällan känts lyxigare att få sjunga med en symfoniorkester. Ser väldigt mycket fram emot detta!, säger Jill Johnson.

- Detta blir ett fantastiskt sätt att uppmärksamma musikens och kulturens betydelse för stadens medborgare. Genom att låta Symfonikerna och några av Västsveriges finaste artister mötas på scen manifesterar vi också vikten av att mötas för att dela nya upplevelser. Jag är jätteglad att konserten visas på gp.se som en del i vår pågående satsning på att erbjuda våra läsare unika kulturupplevelser, säger Johan Lindqvist, projektledare för GP:s strömmade konserter.

Artisterna sjunger såväl egna låtar som möts i unika duetter och konserten direktsänds på gp.se

"Jag är så glad för att vara en del av musikaliska möten just nu, och det har väl sällan känts lyxigare att få sjunga med en symfoniorkester. "

- Musikerna i Göteborgs Symfoniker, liksom artisterna de möter denna kväll, har alla börjat genom att upptäcka ett instrument och musikens kraft. Vi vill att fler unga ska göra samma upptäckt och, oavsett genre, få en chans att mötas kring musiken och bli en del av det professionella musiklivet i framtiden – för ett ännu starkare kulturliv idag och i morgon, säger Linda Belanner chef för Avdelningen unga och samhällsengagemang vid Göteborgs Symfoniker. 

I samband med konserten sker en insamling till förmån för den ideella verksamheten Popkollo Göteborg och Räddningsmissionens Communityskolan Tynnered som i höst startar orkesterverksamhet för barn och unga, efter skoltid.

Biljetter till galakvällen på Göteborgs Konserthus finns att boka via gso.se från den 4 september kl 11. Konserten direktsänds också på gp.se den 30 september kl 19.00.