Bok 4 av seriesuccén

Den hyllade tecknade bokserien Norrsken av Malin Falch är tillbaka med ett nytt färgsprakande äventyr.

I bok nr 4, ”Norrsken – Trollriket”, ger sig huvudkaraktären Sonja och hennes vänner ut på en farofylld resa in i berget för att rädda en nära släkting.
Norrsken är en serieromansvit i portalfantasystil med inspiration från nordiska mytologier och miljöer. Serien är skapad av en av Nordens just nu allra hetaste och bäst säljande barnbokskreatörer, Malin Falch från Norge.

I berättelsernas centrum står den unga hjältinnan Sonja och den magiska platsen Jotundalen.

Tillsammans med vännerna, Lotta och trollpojken Espen, dras Sonja i en mängd spännande äventyr, kantade av möten med såväl goda som ondskefulla figurer och väsen.

Kärlek, lögner och tarot

Kärlek, lögner och tarot - är en fartfylld feelgoodroman av Mia Waara, som är tarottolkare sedan 20 år.

Frida har precis träffat sin drömman efter skilsmässan och nu känns det äntligen som att livet är som hon vill ha det. Men så upptäcker hon att hennes nya kärlek redan är gift med någon annan och allting vänds upp och ner. Hon ger sig ut i Stockholms dejtingdjungel och krogvärld på nytt. Vid sin sida har hon sin vän tillika dejtingproffs Lena, och till hjälp en tarotkortlek som vägleder henne genom kommande dejter. Men det ska visa sig att det inte är så lätt att spå framtiden som de trott ...

Sovjetunionens skendöd

30 år sedan Sovjetunionens fall – framväxten av det moderna Ryssland skildras i ny bok.

”Vi hade just tackat nej till en vodka till frukosten när man satte på TV:n. Efter att ha tagit till oss nyheten om kuppförsöket tog vi tacksamt emot erbjudandet om en styrketår.”

Historikern och en av Sveriges ledande Rysslandskännare Kristian Gerner befann sig i Ukraina i augusti 1991 och kunde på nära håll följa de händelser som kulminerade i Sovjetunionens upplösning i december samma år.

Kristian Gerner berättar:
– Många i Ryssland sörjer att stormakten gick under. En del skulle vilja att den återuppstod. I dagens Ryssland är arvet från Sovjetunionen levande historia. I min bok vill jag visa vad det innebär för människorna i landet och för omvärlden.