Ett spa i världsklass med en 

österländsk aura

Varbergs Stadshotell & Asia Spa erbjuder en vistelse att minnas. Den ultimata platsen när välmående ska stå i fokus.

Asia_Spa_Vitality_modell-4159-1.jpg

När det är hög tid att skämma bort dig själv tillsammans med någon eller några nära är det ett bra alternativ att välja en vistelse på Varbergs Stadshotell & Asia Spa. En resa till Varberg erbjuder tusenåriga österländska influenser som definitivt ger besökarna ett tillskott av energi och välmående. Att det hela är förlagt i en sekelskiftsatmosfär gör ju inte saken sämre. Det är lätt att känna sig uppmärksammad och bortskämd.

Ett resmål som passar det kärleksfulla par som suktar efter en romantisk plats lika bra som barnfamiljerna som letar efter ett ställe med något för hela familjen. Varbergs Stadshotell & Asia Spa med dess omgivning är helt enkelt en upplevelse för de flesta, vilket i sig är en bedrift av kreatörerna bakom hotellet. Till skillnad mot många andra platser stjäl de olika grupperna inte varandras energi utan var och en kan faktiskt få tillfredställelse för sina behov utan att påverka varandra i någon större utsträckning.

Det finns totalt 178 hotellrum i tre huvudkategorier – Boutique, Classic och De Luxe. 66 av dessa rum är så kallade boutique-rum, alla inredda med en unik touch och med individuell inredning.

Som hotellets namn antyder har man här lagt krut på sitt Spa. För undertecknad är det en självklarhet med ett besök där oavsett årstid. Kanske kan man tycka att en naturstrand under sommaren är ett naturligare val. Fel, fel, fel eftersom detta är att spa som kräver ett besök måste åtminstone ett besök här vara schemalagt. Spa-avdelningen ligger högst upp i hotellet och från flera av baden och rummen har man en fantastisk utsikt över Varbergs fästning och horisonten över stadens takåsar. Ayurvedafilosofi, japanska onsen-bad och andra asiatiska behandlingar går att välja i den 2 300 kvadratmeter stora Spa-avdelningen. Planera gärna ditt besök hit i tid eftersom behandlingarna är väldigt populära så se till att det ligger en bokning klar när du anländer. För barnfamiljer gäller det dock att dela upp sig eftersom det är 15-årsgräns.

Precis som hotellet som helhet håller väldig hög nivå gäller detta även maten i de bägge restaurangerna. Den stora matsalen, som även serverar frukosten, kommer inspirationen från de fyra årstiderna, maten är alltså säsongsbetonad, och i största möjliga mån nyttjar man lokala råvaror och producenter. Sen finns även Nami som är en japansk krog och maten som serveras är enkel, fräsch och god. Oavset val av restaurang väntas en kulinarisk upplevelse.

Asia_Spa_fotbad_-vsas--1.jpg